Szerző: 

“Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok.” – jutottak eszembe a minap Winston Churchill szavai. Március 5. itt van az ablakok alatt, közelednek a választások. A politika még inkább mindennapjaink részévé válik. Kampány van az utcákon, kultúrházakban, tv-ben, interneten, mindenhol.

Szerző: 

Was?! – talán így reagálhatott Merkel asszony a kölni eset kapcsán. Hát igen, a fene nagy willkommenspolitik-nak megvannak a bukkanói. A legutóbbi sajtóértesülések szerint úgy fest a helyzet, hogy bevándorlók több száz (!) nőt bántalmaztak a szilveszteri ünnepségek alatt Kölnben. Eddig közel 200 feljelentés érkezett, és az ellopott mobilokat megtalálták a menekültszállásokon.

Szerző: 

Nagy Dávid, jogász, érsekújvári önkormányzati képviselő.Fiatal kora ellenére számos közéleti aktivistásban jeleskedik. Hatalmas focirajongó, meghatározó tagja a Via Nova ifjúsági csoportnak, elkötelezett civil aktivista legyen szó kétnyelvűsítési küzdelemről, közterület-takarításról vagy éppen iskolák segítéséről. A Via Nova jelöltjeként ő is indul az MKP Közösségi Összefogás listáján, melyen a 20. helyen szerepel. Vele beszélgettünk.

Szerző: 

Kedves Jézuska...ehm... Urunk!

Rég volt már, hogy karácsonyhoz levelet írtam Neked és még talán sosem tettem ezt számítógépen. Hát igen, változik a világunk és vele változunk mi is. Ez a levél is eltér a tőlem megszokottaktól. Ezennel nem kérek ajándékot, inkább csak kiontom Neked lelkem... Neked, aki amúgy is ismered annak legmélyebb titkait.

Szerző: 

A héten a kötelességeim - a történelem során sokáig magyar, jelenleg szlovák fővárosba - Pozsonyba szólítottak. Az Aupark bevásárlóközpont hírhedt az évről évre pompásabbnál pompásabb karácsonyi díszleteiről, így magas elvárásokkal haladtam el mellette. Majd mikor messziről megláttam a sok csillogó üdvözlő feliratot az épületen homlokzatán megdobbant a szívem. Keresni kezdtem a magyar jókívánságokat, ám hamar csalódnom kellett. Újfent… A cég vezetése ugyanis gondolt a szlovák, spanyol, francia, német és angol ajkú vásárlókra (többször is), de a magyarokra bizony nem.