Szerző: 

A MIÉRT is támogatja a Via Nova fiataljait

A Magyar Ifjúsági Értekezlet is 382 tagszervetével együtt támogatja a Via Nova fiataljait a szlovákiai parlamenti választások során.

"Mi is Erdélyben a fiatalok közéleti szerepvállalásának erőteljesebb támogatásáért dolgozunk, hogy lehetőségeket teremtsünk az ijfúság számára ezen a téren. Jó látni, hogy a szlovákiai magyar fialok is aktívan részt vesznek a közéletben és szeretnének felelősséget vállalni a közügyek iránt." - Antal Lóránt, elnök.

Az MKP tehetséges szlovákiai magyar fiataloknak politikai szerepvállalásra biztosít lehetőséget, annak érdekében, hogy innovatív megoldásokat talaljának a szlovákiai magyarság helyzetének javítására. A MIÉRT-hez hasonlóan a Via Nova jelöltjeinek számára is prioritást élvez a szülőföldön való boldogulás hatékony elősegítése. Proaktívan dolgoznak azon, hogy a felvidéki magyarság önrendelkezésének jogkörét bővítsék.

Fontosnak tarjuk, hogy a hasonló céllal rendelkező, határon túli ifjúsági szervezetek támogassák egymást a közösségük jövőjét biztosító törekvések megvalósításában. Ezért arra buzdítjuk a szlovákiai magyarokat, hogy támogassák a Via Nova fiataljait, mert az ötletekkel teli, aktív fiatalokból válnak sikeres, érett vezetők.