Szerző: 

Levél a Jézuskának

Kedves Jézuska...ehm... Urunk!

Rég volt már, hogy karácsonyhoz levelet írtam Neked és még talán sosem tettem ezt számítógépen. Hát igen, változik a világunk és vele változunk mi is. Ez a levél is eltér a tőlem megszokottaktól. Ezennel nem kérek ajándékot, inkább csak kiontom Neked lelkem... Neked, aki amúgy is ismered annak legmélyebb titkait.

Legszívesebben azt mondanám, hogy „kösz jól vagyunk, minden a régi". Ez viszont nem állná meg teljesen a helyét. Vasárnap meggyújtottuk a negyedik ádventi gyertyát otthonainkban. Ez a „minden a régi" kategóriába esik, igen... vagyis, sok helyen ez már nem úgy néz ki, mint régen. A rohanó, materialista világunkban az ádventi gyertya világa egy azon ritka hagyományaink közül, amelyek megmaradtak. Szépen ki lehet díszíteni, jól mutat a szobában, egyszóval: trendi. A hóval együtt viszont sajnos lassan eltűnnek hagyományaink és velük együtt mi magunk is fakulunk.

Uram, ha már itt megbotránkoztál, ne olvass tovább! A meghitt családi pillanatokat, a közös sütést-főzést, készülődést felváltotta ugyanis az eszement karácsonyi vásárlás. Eljutott hozzád a Black Friday híre? Nem, ez nem Nagypéntek, hanem fekete péntek. A nap, amikor megbolondul a világ és egymást taposva harcolnak az emberek a TV-kért. Amikor a gonosz megkísértett a pusztában, vajon ezeket a képeket is levetítette neked?! Itt nincs ám vége: a lelki felkészülést lecserélték a külsőségek. Fogynak a sorok a templomban és gyóntatószékeknél. Ennek megfelelően nőnek a fodrásznál, kozmetikusnál, szórakozóhelyeken. Szó mi szó, kedves Megváltó, a karácsonyi hangulatot a látszat és üresség váltotta fel. Így várunk Téged a mi külsőleg tökéletes világunkban, csak ne nézz kérlek a színfalak mögé...

Még mielőtt végleg kiábrándulnál gyermekidből, vannak kivételek, akikért megéri eljönni közénk. Vagyunk páran még Lótok, akiknek a karácsony a család ünnepe maradt. Az a pár szent nap, amikor megszűnik minden. Marad csak az a bizonyos asztal, a méz, dió, alma, ostya, leves, hal és a lényeg: a szeretteink. Együtt a család, amelyet egyesít a szeretet. A Szeretet, aki maga az Isten.

Mindennek tükrében idén egy dologra kérlek: Vigyázz ránk! Óvjad meg néped minden testi és lelki bajtól! Űzzed el a külsőségeket és gyújtsd fel szívünkben karácsony igazi lángját! Szüntesd meg a látszatot a világban és vezérelj minket az őszinteség felé! Hozd el közénk fényedet és világítsd meg az igazi értékeket az életünkben! Bízom benned Uram, reményem! Ámen

A Te hű szolgád: Dávid