Szerző: 

Több magyart a parlamentbe!

“Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok.” – jutottak eszembe a minap Winston Churchill szavai. Március 5. itt van az ablakok alatt, közelednek a választások. A politika még inkább mindennapjaink részévé válik. Kampány van az utcákon, kultúrházakban, tv-ben, interneten, mindenhol.

Az utóbbi években az egyes politikai kampányok szerves részei lettek a statsztikák és felmérések. Vajon melyik párt mennyi százalékot kapna, ha ma lenne a nagy nap? Ki jutna be, ki maradna a parlamenti küszöb alatt? Ennek eredményeként látjuk a sok szép szines grafikont, aztán hol örülünk, hol nem. A közvéleménykutatásoknak ugyanis van egy nagy szépséghibájuk: ahány ügynökség, annnyi különféle eredmény születik. Egy dologra viszont jók a statisztikák, megadják az irányt. Tehát általánosítani lehet, hogy melyek azok a pártok, amelyek szinte biztos, hogy bejutnak, illetve melyek azok, akiknél ez kérdéses.

Gyakran emlegetem, hogy hiányzik a déli régiók érdekképviselete a pozsonyi parlamentben. Mondjuk úgy, hogy kevés a magyar a parlamentben. A fentiekből kifolyólag, a déli régiókban józan, elfogulatlan gondolkodással arra a következtetésre juthatunk, hogy szükségünk van az MKP-ra. A Most-Híd ugyanis egyedül, 6-7 magyar képviselővel nem képes kiállni érdekeinkért. Viszont az MKP bejutásával a magyarok aránya rohamosan megnőne. Így egy húszfős magyar csoport erőteljesebben tudna fellépni az érdekeinkért, régióink érdekeiért. Ez mindenkinek jó, nemzetiségtől függetlenül.

Most sokakban felmerül a kétely, hogy létre jöhetne-e egy ilyen parlamenti magyar összefogás. Sok helyen hallom, hogy hidasok meg MKPsok. Sajnos eljutottunk arra a pontra, hogy ezt a megosztást nem engedhetjük meg magunknat. Nincsenek ilyen vagy olyan magyarok, csakis magyarok. Ez a megmaradásunk egyetlen módja.

Az MKP nélkül továbbra sem lesz érdekképviselete a déli régióknak, ugyanis ehhez nincs és nem lesz elég képviselő a parlamentben. A választási jelszó a következő: több magyart a parlamentbe! Csakis így mozdulhatnak régióink a jó irányba a fejlődés irányába.

JUDr. Nagy Dávid
Az MKP 20. számú jelöltje