Szerző: 

Új év Kölnben

Was?! – talán így reagálhatott Merkel asszony a kölni eset kapcsán. Hát igen, a fene nagy willkommenspolitik-nak megvannak a bukkanói. A legutóbbi sajtóértesülések szerint úgy fest a helyzet, hogy bevándorlók több száz (!) nőt bántalmaztak a szilveszteri ünnepségek alatt Kölnben. Eddig közel 200 feljelentés érkezett, és az ellopott mobilokat megtalálták a menekültszállásokon.

Valahogy a tücsök és a hangya története jut eszembe a híreket látván. Míg a német tücsök csak nótázgatott és tárt karokkal várta a szegény menekülteket, wilkommen, addig a magyar hangya előrelátóan kezelte a helyzetet és építette a kerítést. A tücsöktől és társaitól persze nem kapott dicséretet a hangya. Állítólag kirekesztő volt, nem európai és nem hangyai... akarom mondani emberi. A hangya viszont csak tette a dolgát. Beköszöntött a tél és a tücsköt lassan felfalják új barátai. Mindezt persze el akarják söpörni a szőnyeg alá. A hazug embert viszont hamarabb utolérik, mint a sánta tücsköt. Hogy mi lesz a mese vége, azt nem tudni. Remélem, a hangya győzedelmeskedik.

Visszakanyarodván az emberek világába, kiemelnék pár tanulságok. A wilkommenspolitik nem működik. A kulturális különbségek sajnos akarva akaratlanul, de egyre gyakrabban ki fognak éleződni. Hogy is várhatjuk el olyan ország lakóitól, ahol a nő tárgyként van kezelve, ahol a női státusz valahol a kutya szintjén van, hogy tiszteljék a szabadabb gondolkodású csinos európai lányokat/nőket? Képtelenség. Emlékezzünk csak vissza a nyári hírekre: "főleg férfiakból álló csoportok érkeznek a magyar határhoz".

Továbbá akadnak még elvetemültek, akik kiállnak a bevándorlók védelme mellett. A kölni esettel kapcsolatban azzal érvelnek, hogy nem is olyan biztos, hogy a menekültek bántalmazták a nőket. Hiszen Németországban jelentős arab kisebbség él. Ennek hallatán kérdem én: hogyan szeretné a nyugati társadalom integrálni a bevándorlókat, ha a több generáció óta Európában elő immár "német" állampolgárokat sem tudta? Vajon melyik a jobb – az újonnan érkezett garázdálkodó vagy a régi?

Maradjunk a tényeknél. Több száz kölni lánynak egy életre szóló traumát okoztak a bevándorlók az idei év első napján. Ki tudja, hogy Európa szerte mennyi ilyen és ehhez hasonló eset történt? Hány Köln és hány Párizs kell még nekünk, hogy észhez térjünk?! Nekünk?... Nekik! Mi hangyák észnél vagyunk.

Az MKP parlamenti listájának 19 női képviselőjelöltje közös kiáltványt tett közzé a szilveszteri kölni események után. A Magyar Közösség Pártjának közéleti szerepet vállaló parlamenti képviselőjelöltjei kötelességüknek érezik felhívni a figyelmet arra, hogy a biztonságot, mindennapi életünk zavartalan lefolyását meg kell védenünk. Ezért felkérünk minden dél-szlovákiait, a lakóhelyünkön velünk együtt itt élő minden állampolgártársunkat nemzetiségi hovatartozás nélkül, hogy támogassák októberben indított petíciónkat, melynek aláírási ívei az MKP honlapjáról is letölthetők.

JUDr. Nagy Dávid
Az MKP 20. számú jelöltje