Indul a Felvidéki Labdarúgó-bajnokság

A Felvidéki Labdarúgó-bajnokság évről-évre egyre népszerűbb a felvidéki sportolók, futballrajongók körében. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, minthogy a nevezési időszakban a várakozásokat jóval meghaladó számú csapat jelezte részvételi szándékát.

A bajnokság ötödik idényének alapszakaszában 44 csapat méreti meg magát 11 térség egy-egy csoportjában. Újdonság a korábbiakhoz képest, hogy A Felvidéki Magyar Romák társulás saját kérésére külön csoportot indít, amiből végül két régió – Gömör, illetve Garam-völgye – és két csoport lett a jelentkezők száma miatt.

Amint a szervezők által a szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatóból kiderül, előzetesen 34-40 csapat jelentkezésére számítottak. A régiók teljes egészében lefedik a Felvidék magyarlakta területét, így valóban elmondható, hogy a bajnokság összefogja a Felvidék futballszerető közönségét.

Az alapszakasz mérkőzéseit július végéig bonyolítják le, és mindegyik csoportból a győztes jut be a nyári országos döntőbe. Rajtuk kívül a címvédő Szepsi lesz ott a döntőben, amelynek ugyancsak ez a csapat lesz a házigazdája – ám ennek ellenére Szepsi csapata is játszik az alapszakaszban is. Vagyis a Bódva-völgye régióból két csapat is ott lesz a legjobb tizenkettő között augusztus első hétvégéjén. A szepsi döntő napján a tervek szerint pályára lépne egy barátságos mérkőzésen a felvidéki válogatott is.

A résztvevő csapatok régiónként:

Bodrogköz–Ung-vidék: Kaposkelecsény, Nagyszelmenc, Zétény, Perbenyik
Bódva-völgye: Szepsi (címvédő), Debrőd, Rozsnyó, Szeszta
Gömör: Tornalja, Magyarhegymeg, Balogfalva, Méhi, Rimaszombat
Nógrád: Nagydaróc, Fülek, Sávoly, Egyházasbást
Garam-völgye: Farnad, Zselíz, Érsekkéty
FeMaRo – Gömör: Rimaszombat, Sajószentkirály, Tornalja, Rimaszécs, Kálosa, Abafalva, Hanva
FeMaRo – Garam-völgye: Nagyölved, Csata, Sáró
Ipoly-mente: Ipolyság, Ipolypásztó, Léva
Nyitra- és Zsitva-mente: Udvard, Érsekújvár, Nyitracsehi, Ímely
Vág- és Duna-mente: Negyed, Karva, Tany, Ekel
Csallóköz: Alistál, Somorja, Nyékvárkony